Categories
Traktaties

Noten en zuidvruchten

Noten, en daarmee bedoelen we ook zaden en pitten, zijn belangrijke voedingsmiddelen die te weinig worden meegenomen in de hedendaagse maaltijden. Wanneer noten verwerkt worden in een goede muesli, op een broodje gezond, in yoghurt of door een salade of wokgerecht krijgt je lichaam dat kleine beetje extra wat je aanmerkelijk fitter helpt worden.

Onbewerkte noten zijn ook een gezond tussendoortje. Ze bevatten o.a. de vitamines B1, B2, B6 en E en de mineralen foliumzuur, magnesium, calcium, zink en kalium. Noten bevatten vooral onverzadigde goede vetten. Circa 85% van het vet in noten is onverzadigd, wat een goede circulatie en je energiepeil helpt ondersteunen.

Het slimme van ongebrande ongezouten noten is dat ze eetlustremmend zijn. Het hoge gehalte aan eiwit en vezels geeft je snel een vol gevoel. Zo houd je op slimme wijze je trek en je gewicht onder controle. Varieer zoveel mogelijk, want elk soort heeft z’n eigen sterke eigenschappen. Ga er speels mee om! Je kunt denken aan: Een handjevol noten per dag is voldoende om te profiteren van de vele voordelen die noten te bieden hebben.

Van oudsher zijn we topverkopers in zuidvruchten, snoepjes van moeder natuur, die zich zowel in diverse gerechten als een verantwoord tussendoortje laten gebruiken.

Franse pruneaux, Turkse en Australische abrikozen, vijgen, cranberries en rozijnen uit alle windstreken wordt u bedient!

Onze ondernemers kunnen u alles van dit bovenstaande aanbieden kom en laat u verrassen door het veelzijdige assortiment!