Categories
Assortiment

Geitenkaas

De geitenkaas is verrassend veelzijdig met een aangename smaak die uitgesproken zuiver en mild is. Verder is geitenzuivel lactose arm, geproduceerd met vegetarisch stremsel en is het rijk aan waardevolle mineralen.

Saantje
Liefde voor kaas verdient Saantje; Bent u een kaasliefhebber, dan houdt u ook van Saantje: geitenkaas van eigen bodem. Deze puur Nederlandse uitblinker heeft een uniek karakter: de kaas is halfhard en zijdezacht. De volle smaak, de natuurlijke rijping en de ruime keus in smaakvariaties maken van Saantje een geitenkaas die bij iedereen in de smaak valt. Iedere dag, op elk moment. Liefde voor kaas verdient Saantje.

Verrassend zacht, verrassend veelzijdig
Saantje is gemaakt van 100% Hollandse geitenmelk in het . De geitenkaas is verrassend veelzijdig met een aangename smaak die uitgesproken zuiver en mild is. Verder is geitenzuivel lactose arm, geproduceerd met vegetarisch stremsel en is het rijk aan waardevolle mineralen. Uw geitenkaas staat dus bol van de gezonde voordelen!

Eerste klasse geitenmelk van eigen bodem
Aan de basis van de unieke milde smaak van Saantje ligt de beste geitenmelk die er te vinden is. Die eerste klasse melk is afkomstig van boerderijen uit het zuiden van het land. Hier hebben de witte geiten volop leefruimte en krijgen ze het hele jaar door een uitgebalanceerde voeding. Juist hierdoor is de melk ongekend romig van karakter, een perfecte basis voor uw kaas.

Echt natuurgerijpt
Naast de romige geitenmelk heeft Saantje haar karakter ook te danken aan de bijzondere receptuur. Hieraan is jarenlang gewerkt en het eindresultaat mag er zijn. De receptuur garandeert een heerlijk milde geitenkaas. En omdat Saantje geitenkaas natuurgerijpt wordt op houten planken, kan de smaak zich ouderwets in alle rust ontwikkelen. En dat proeft u!

Beschermde Geografische aanduiding
In 2015 heeft de Europese Commissie Hollandse geitenkaas bekroond met een Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). Het bijzondere karakter van onze kazen is daarmee wettelijk beschermd.

Halfharde geitenkaas mag alleen ‘Hollands’ heten als deze gemaakt wordt van Hollandse melk van Hollandse geiten. Hollandse geitenkaas moet geproduceerd worden op een vastgelegde, traditionele wijze. De rijping mag alleen in Nederland plaatsvinden.

Sinds 2015 heeft Hollandse geitenkaas een beschermde status. Een bekroning op het jarenlange schaven aan een eeuwenoud productieproces, tot een kaas met ongekend mild karakter.