Kazen uit alle streken van Europa komen aan bod in onze winkels; laat u verrassen door het aanbod of het nu gaat om een stuk Stilton uit Engeland of een verse chevre uit Frankrijk, de kaaswinkel informeert u graag; natuurlijk ook bij het maken van een fraaie kaasplank of lekkere kaasfondue.
De buitenlandse kazen zijn op verschillende manieren onder te verdelen; bijvoorbeeld naar afkomst, naar smaak, naar geografisch gebied, naar type, echter in onze branche kennen we de volgende kaasfamilies:
- Rood-bacterie- of gewassen-korst-kaas
- Witte-korst- of witschimmelkaas
- Harde kazen (op basis van verhitte melk)
- Halfharde kazen (niet verhitte melk)
- Blauwaderkaas of Blauwschimmelkaas
- Smeltkaas
- Verse kaas
- Geitenkaas
- Schapenkaas
Dus bent u op zoek naar dat ene specifieke kaasje van die onovertroffen vakantie? Vraag ernaar bij uw Kaas en Zo vestiging in de buurt. Een degelijk advies mag u van uw Kaas en Zo kaasboer verwachten over: Smaak, leeftijd, kwaliteitsmerk, rijping en voedingswaarde van kaas maar natuurlijk ook over het samenstellen van een mooie kaasplank en de juiste bewaartips!